Η κλασική συνταγή για πεντανόστιμα – και πολύ ζεστά – μακαρόνια με κιμά, σάλτσα μπολονέζ και δροσιστική μοτσαρέλα για την απαραίτητη αντίθεση. Ο ουρανίσκος σου θα την λατρέψει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. φετουτσίνι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/3 του φλιτζανιού ντοματοπελτές
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 400 γρ. μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς το κρεμμύδι με το σέλερι και το καρότο, μέχρι να γίνουν σχεδόν πάστα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζεις τον κιμά με λίγο αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρείς τον κιμά από την κατσαρόλα και σκουπίζεις τα υγρά.
- Σοτάρεις στην κατσαρόλα την πανσέτα για οκτώ λεπτά και προσθέτεις το μείγμα λαχανικών, ανακατεύοντας για άλλα οκτώ λεπτά.
- Ξαναβάζεις τον κιμά στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί, χαμηλώνεις την φωτιά και σιγοβράζεις για 15 λεπτά.
- Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, την δάφνη και το μοσχοκάρυδο και βράζεις για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίχνεις τον ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι, χαμηλώνεις εντελώς την φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου δύο ώρες.
- Αν τα υγρά σωθούν πριν μαλακώσει ο κιμάς, προσθέτεις λίγο ακόμη ζωμό.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μεταφέρεις τα φετουτσίνι απευθείας στην κατσαρόλα με την σάλτσα με ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό και την παρμεζάνα.
- Δυναμώνεις την φωτιά σε μέτρια και μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύεις ξανά συνεχώς τα υλικά για δύο λεπτά.
- Σερβίρεις με την μοτσαρέλα ολόκληρη σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ