Red Velvet cupcakes

1h 40'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γλυκό red velvet δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο και να έχει frosting. Μπορεί να γίνει και cupcake για να γλιτώσεις χρόνο!

Συστατικά

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλυκού κακάο άγλυκο
  • 3/4 κ.σούπας αλάτι
  • 2 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.γλυκού βανίλια
  • 2 κ.σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1,5 φλιτζ. ξινόγαλα
  • 1,5 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1,5 κ.γλυκού ξύδι
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε στις θήκες που έχουν δύο ταψάκια για cupcakes χαρτάκια για cupcakes και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε μέτριο μπολ βάλε το αλεύρι, το κακό και το αλάτι και ανακάτεψε. Άφησέ το στην άκρη.
  • Χτύπα στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτύπα να ανακατευτούν.
  • Ρίξε ένα ένα τα αυγά και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Χαμήλωσε το μίξερ στο χαμηλό και πρόσθεσε το χρώμα.
  • Ρίχνε εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ανακάτεψε τη σόδα με το ξύδι και ρίξε τα στο μίξερ. Χτύπα να ανακατευτούν.
  • Ρίξε το μίγμα στα ταψάκια γεμίζοντας κάθε θήκη στα 2/3 της.
  • Ψήσε 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλε από το ταψί και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως.
  • Πασπάλισέ τα με άχνη.

Tip

Αν θέλεις μπορείς να σχηματίσεις καρδούλες πασπαλίζοντας με άχνη με τη βοήθεια ενός κουπάτ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164