Το γλυκό red velvet δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο και να έχει frosting. Μπορεί να γίνει και cupcake για να γλιτώσεις χρόνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλυκού κακάο άγλυκο
- 3/4 κ.σούπας αλάτι
- 2 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1,5 κ.γλυκού βανίλια
- 2 κ.σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1,5 φλιτζ. ξινόγαλα
- 1,5 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 1,5 κ.γλυκού ξύδι
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε στις θήκες που έχουν δύο ταψάκια για cupcakes χαρτάκια για cupcakes και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε μέτριο μπολ βάλε το αλεύρι, το κακό και το αλάτι και ανακάτεψε. Άφησέ το στην άκρη.
- Χτύπα στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα το βούτυρο.
- Πρόσθεσε τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτύπα να ανακατευτούν.
- Ρίξε ένα ένα τα αυγά και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα.
- Χαμήλωσε το μίξερ στο χαμηλό και πρόσθεσε το χρώμα.
- Ρίχνε εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ανακάτεψε τη σόδα με το ξύδι και ρίξε τα στο μίξερ. Χτύπα να ανακατευτούν.
- Ρίξε το μίγμα στα ταψάκια γεμίζοντας κάθε θήκη στα 2/3 της.
- Ψήσε 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλε από το ταψί και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως.
- Πασπάλισέ τα με άχνη.
Tip
Αν θέλεις μπορείς να σχηματίσεις καρδούλες πασπαλίζοντας με άχνη με τη βοήθεια ενός κουπάτ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ