Ψητά μήλα στο φούρνο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν υπάρχει πιο απλό, φρουτένιο, εμφανίσιμο και αρχοντικό γλυκό από τα ψητά μήλα γεμιστά με καρύδι και ζάχαρη!

Συστατικά

  • 8 μήλα κόκκινα ή πράσινα ή άλλο είδος
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλιτζ. λικέρ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Λίγη μαργαρίνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα μήλα εξωτερικά και με το ειδικό εργαλείο άνοιξε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους.
  • Βάλε τα μήλα σε ταψάκι, βάλε στο κέντρο τους από λίγη μαργαρίνη και περίχυσέ τα με το λικέρ.
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ’ ένα κουταλάκι γέμισε τις τρύπες των μήλων.
  • Ψήσε τα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
  • Πριν τα βγάλεις, ράντισέ τα με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και άφησέ τα να ψηθούν λίγο ακόμη για να ροδίσουν.
  • Όσο ψήνονται τα μήλα χτύπα τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί.
  • Άφησέ την να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Βγάλε τα μήλα και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα γαρνίρεις με σαντιγί.

Tip

Μπορείς να παραλείψεις τη σαντιγί αν δεν είσαι φαν ή δεν θέλεις έξτρα θερμίδες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164