Δεν υπάρχει πιο απλό, φρουτένιο, εμφανίσιμο και αρχοντικό γλυκό από τα ψητά μήλα γεμιστά με καρύδι και ζάχαρη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μήλα κόκκινα ή πράσινα ή άλλο είδος
- 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
- 1/2 φλιτζ. λικέρ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Λίγη μαργαρίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα μήλα εξωτερικά και με το ειδικό εργαλείο άνοιξε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους.
- Βάλε τα μήλα σε ταψάκι, βάλε στο κέντρο τους από λίγη μαργαρίνη και περίχυσέ τα με το λικέρ.
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ’ ένα κουταλάκι γέμισε τις τρύπες των μήλων.
- Ψήσε τα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
- Πριν τα βγάλεις, ράντισέ τα με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και άφησέ τα να ψηθούν λίγο ακόμη για να ροδίσουν.
- Όσο ψήνονται τα μήλα χτύπα τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί.
- Άφησέ την να κρυώσει στο ψυγείο.
- Βγάλε τα μήλα και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα γαρνίρεις με σαντιγί.
Tip
Μπορείς να παραλείψεις τη σαντιγί αν δεν είσαι φαν ή δεν θέλεις έξτρα θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ