Ανάποδο κέικ με ανανά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Nigella Lawson σου φέρνει εκείνη τη συνταγή που πάντα έψαχνες για το ανάποδο κέικ ανανά που είναι τόσο υπέροχο στο μάτι αλλά και στη γεύση!

Συστατικά

  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη
  • 6 φέτες ανανά από κονσέρβα (σε χυμό) και 3 κ.σούπας από το χυμό
  • 11 κεράσακια γλασέ
  • 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 100 γραμμ. μαλακό βούτυρο
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε μια ταρτιέρα των 24 εκατοστών και πασπάλισέ την με τις 2 κουταλιές ζάχαρη να πάει παντού.
  • Βάλε τις ροδέλες του ανανά στη βάση της ταρτιέρας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να κάνεις μια στρώση. Στο κέντρο κάθε ροδέλας βάλε 1 κερασάκι αλλά και από ένα στα κενά μεταξύ των ανανάδων.
  • Βάλε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ και χτύπησέ τα να γίνει ένα λείο μίγμα.
  • Πρόσθεσε τις 3 κουταλιές χυμού ανανά και ανακάτεψε ελαφρά.
  • Ρίξε το μίγμα πάνω από τις ροδέλες του ανανά και αν χρειαστεί απαλά απλωσέ το να πάει παντού.
  • Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Βγάλε από το φούρνο και με ένα μαχαιράκι ελευθέρωσε τα πλάγια του κέικ από την ταρτιέρα.
  • Τοποθέτησε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το κέικ και προσεκτικά αναποδογύρισέ το πριν το σερβίρεις.

Tip

Ιδανικά σέρβριρέ το με ένα αρωματικό τσάι ή με παγωτό!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164