Η Nigella Lawson σου φέρνει εκείνη τη συνταγή που πάντα έψαχνες για το ανάποδο κέικ ανανά που είναι τόσο υπέροχο στο μάτι αλλά και στη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- λίγο βούτυρο για το ταψί
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
- 6 φέτες ανανά από κονσέρβα (σε χυμό) και 3 κ.σούπας από το χυμό
- 11 κεράσακια γλασέ
- 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γραμμ. μαλακό βούτυρο
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βουτύρωσε μια ταρτιέρα των 24 εκατοστών και πασπάλισέ την με τις 2 κουταλιές ζάχαρη να πάει παντού.
- Βάλε τις ροδέλες του ανανά στη βάση της ταρτιέρας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να κάνεις μια στρώση. Στο κέντρο κάθε ροδέλας βάλε 1 κερασάκι αλλά και από ένα στα κενά μεταξύ των ανανάδων.
- Βάλε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ και χτύπησέ τα να γίνει ένα λείο μίγμα.
- Πρόσθεσε τις 3 κουταλιές χυμού ανανά και ανακάτεψε ελαφρά.
- Ρίξε το μίγμα πάνω από τις ροδέλες του ανανά και αν χρειαστεί απαλά απλωσέ το να πάει παντού.
- Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Βγάλε από το φούρνο και με ένα μαχαιράκι ελευθέρωσε τα πλάγια του κέικ από την ταρτιέρα.
- Τοποθέτησε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το κέικ και προσεκτικά αναποδογύρισέ το πριν το σερβίρεις.
Tip
Ιδανικά σέρβριρέ το με ένα αρωματικό τσάι ή με παγωτό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ