Τάρτες με κρέμα ακτινίδιου

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ακτινίδιο είναι ιδιαίτερο φρούτο αλλά πάρα πολύ ωφέλιμο. Εάν αναζητάς συνταγές για γλυκό που να έχουν ακτινίδιο τότε αυτή είναι η ιδανική!

Συστατικά

  • Για τις τάρτες
  • 200 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive ή με άρωμα βανίλια ή με άρωμα λεμόνι
  • 6 κ. σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη
  • Για την κρέμα
  • Πουρέ από 3-4 ακτινίδια
  • μισό φλιτζ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους
  • 6 κ.σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • φράουλες για γαρνιτούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βάλε στο μούλτι τα μπισκότα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη (θα βγει περίπου 1,5 φλιτζάνι).
  • Ρίξε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτύπα μέχρι να υγρανθεί η σκόνη από τα μπισκότα.
  • Χώρισε το μίγμα σε 6 μέρη και πίεσέ με τα δάχτυλα σε 6 ατομικές ταρτιέρες να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήσε στο φούρνο για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Άφησε τις τάρτες να κρυώσουν τελείως.
  • Πέρασε τον πουρέ του ακτινίδιου από σουρωτό και κράτα τα σπόρια του στην άκρη.
  • Σε μια μέτρια κατατσαρόλα ανάμιξε τον σουρωμένο πουρέ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
  • Χτύπα τα αυγά με τους κρόκους και ρίξε τα στον πουρέ.
  • Βάλε και το βούτυρο και βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει το βούτυρο και να πήξει η κρέμα, περίπου για 10-15 λεπτά.
  • Μην την αφήσεις να βράσει.
  • Πέρασε την κρέμα από σουρωτό για να απομακρύνεις τυχόν σβόλους.
  • Αν θέλεις ρίξε μέσα στην κρέμα και τους σπόρους του ακτινίδιου και ανακάτεψε.
  • Χώρισε την κρέμα στις ταρτιέρες και βάλ’ τες στο ψυγείο τουλάχιστον για μία με δύο ώρες.
  • Σέρβιρε με ροδέλες φράουλας από πάνω.

Tip

Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις μια-δύο σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στην κρέμα για ακόμη πιο έντονο πράσινο χρώμα!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164