Bundt Cake

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν αγάπησες το Γάμο αλά Ελληνικά τότε σίγουρα θέλεις τη συνταγή από το γλυκό των συμπέθερων που έκανε τόσο πάταγο με την προφορά του, το γνωστό…. μπαντ!

Συστατικά

  • Για το κέικ
  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 2,5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζ. στραγγιστό γιούρτι πλήρες
  • 1/3 φλιτζ. γάλα
  • 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • μια βανίλια
  • Για το γλάσο
  • 1,5 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • μισή κ.σούπας βούτυρο
  • μια πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Σε ένα μπολ, κοσκίνισε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
  • Χτύπα το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Ρίξε ένα-ένα τα αυγά και χτύπα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη βανίλια να αναμιχθούν καλά.
  • Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίξε μέσα στο βούτυρο το 1/3 από το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Μετά ρίξε το μισό μίγμα απότο γιαούρτι και χτύπα.
  • Επανάλαβε με το άλλο 1/3 από το αλεύρι, το υπόλοιπο μισό από το γιαούρτι και τελείωσε με την τελευταία δόση αλεύρι (μην παραχτυπήσεις το μίγμα του κέικ, ίσα να ανακατευτούν τα υλικά σου).
  • Βάλε το χυλό στη φόρμα και ψήσε μέχρι το κέικ να φουσκώσει, να ροδίσει περίπου 1 ώρα.
  • Για να δεις αν είναι έτοιμο, αφού ροδίσει βύθισε μια οδοντογλυφίδα σε ένα σημείο του και πρέπει να βγαίνει καθαρή.
  • Βγάλε από το φούρνο, άσε να σταθεί για ένα τέταρτο και αναποδογύρισέ το προσεκτικά σε μεγάλη πιατέλα. Άφησέ το έτσι άλλα 10 λεπτά μέχρι το κέικ να ξεφορμαριστεί μόνο του. Αφαίρεσε τη φόρμα και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
  • Φτιάξε το γλάσο: Βάλε σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το ξύσμα,το βούτυρο και το αλάτι και βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 με 20 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακάτεψε να γίνει λείο. Αν δεν έχεις φούρνο βάλε τα υλικά σε κατσαρολάκι και ζέστανε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Περίχυσε το κέικ με το γλάσο.

Tip

Όλα τα υλικά σου για το κέικ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164