To gelato είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού και εδώ σου έχουμε με κερασένια γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζ. κατεψυγμένα μαύρα κεράσια χωρίς κουκούτσι, ξεπαγωμένα (ή αντίστοιχα φρέσκα)
- 2 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 κρόκους
- 2 1/4 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. γάλα καρύδας ή γάλα αγελάδας
- 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- μισό κουτ.γλυκού αλάτι
- 2/3 φλιτζ. ξασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι βάλε τα κεράσια και το ξύσμα και χτύπα να γίνουν έλα λείο μίγμα.
- Πέρασε το μίγμα μέσα από τουλπάνι και κράτησε 1,5 φλιτζάνι από το υγρό του κερασιού.
- Σε ένα μπολ χτύπα τη ζάχαρη με τους κρόκους με μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα για 4 λεπτά.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε το γάλα, το γάλα καρύδας, την κρέμα και το αλάτι. Ζέστανε μέχρι να αρχίσει να βράζει και βγάλε από τη φωτιά. Άφησέ το να σταθεί 2 λεπτά.
- Ρίξε πολύ σιγά 1 φλιτζάνι από το καυτό γάλα μέσα στους κρόκους και ανακάτεψε.
- Ανακατεύοντας ρίξε το μίγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα λίγο-λίγο.
- Βάλε στη φωτιά και ανακάτεψε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα (όταν βουτάς το κουτάλι να μένει στο πίσω μέρος του). Πρόσεξε να μην αφήσεις να βράσει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες.
- Βάλε την κατσαρόλα σε ένα μπολ που έχεις γεμίσει με παγωμένο νερό και ανακάτεψε την κρέμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το υγρό των κερασιών και την κρέμα και ανακάτεψε να πάρει χρώμα η κρέμα. Εάν θέλεις μπορείς να ρίξεις και 1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα.
- Πρόσθεσε τα αμύγδαλα (αν θέλεις).
- Με πλαστική μεμβράνη σκέπασε την επιφάνεια της κρέμας (να ακουμπάει η μεμβράνη την κρέμα) και βάλε την στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
- Κατόπιν βάλε την κρέμα σε δοχείο παγωτού και βάλε στην κατάψυξη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ