Γλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος δεν έχει φάει στα… παιδικάτα του αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τη συνταγή!

Συστατικά

  • Για την κρέμα σοκολάτα:
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλιτζ. κουβερτούρα σε ξύσμα
  • Για την κρέμα βανίλια:
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • Για το στήσιμο:
  • 1½ πακέτο μπισκότα petit beure
  • 1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλιτζ. κουβερτούρα σε ξύσμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε. Τότε προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
  •  Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Για το στήσιμο του γλυκού: Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε διάφανο πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα βανίλιας . Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό (αν θέλουμε). Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip

Μπορείς να στρώσεις πρώτα την κρέμα σοκολάτα και μετά τη βανίλια ανάλογα με τα γούστα σου!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164