Μπάρες με δημητριακά και φυστικοβούτυρο

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μικρά, γλυκά καρέ για μια ώρα ανάγκης, για σνακ, για πρωινό, για κάθε στιγμή αδυναμίας!

Συστατικά

  • Λίγο λάδι για το ταψί ή μαγειρικό σπρέι
  • 6 φλιτζ. κορνφλέικς απλά
  • μισό φλιτζ. μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • μισό φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και προθέρμανέ τον στους 180 βαθμούς.
  • Άπλωσε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φροντίζοντας να περισσεύει και από τις δύο πλευρές και ψέκασέ την ή άλειψέ την με λάδι.
  • Βάλε τα κορνφλέικς στο μούλτι και χτύπα τα χωρίς να τα λιώσεις πολύ (περίπου 5 φορές από 1 δευτερόλεπτο).
  • Βάλε τα σε μεγάλο μπολ
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το αλάτι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας να ενωθούν και να γίνουν παχύρευστα.
  • Χύσε το μίγμα μέσα στα κορνφλέικς και ανακάτεψε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ανακατευούν καλά.
  • Άπλωσε το μίγμα στο ταψί με τη σπάτουλα να γίνει μια στρώση.
  • Ψήσε ελαφρά για 10-12 λεπτά και άσε να κρυώσει έξω από το φούρνο βγάζοντας μαζί με τη λαδόκολλα από το ταψί πάνω σε σχάρα.
  • Βάλε τις σταγόνες σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και λιώσε τες για 30 δευτερόλεπτα ή λιώσε τες σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξε τη σοκολάτα πάνω από τα κορνφλέικς και άπλωσέ την.
  • Άφησε να σταθούν για περίπου μία ώρα.
  • Κόψε σε 16 τετράγωνα με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.

Tip

Μπορείς να διατηρήσεις τα κομμάτια για 2 μέρες σε αεροστεγές τάπερ.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164