Το αχλάδι δίνει πάντα τις πιο ωραίες τάρτες γιατί μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα υλικά όπως εδώ με το τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γλυκού κανέλα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
- μισό κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ή δύο κονσέρβες αχλαδιού
- μισό κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- μισό φλιτζ. τσένταρ τριμμένο (προαιρετικά)
- λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε τη ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ.
- Άπλωσε τη σφολιάτα σε μια καθαρή επιφάνεια και βούρτισέ την με το λιωμένο βούτυρο.
- Πασπάλισέ την με τη μισή ζάχαρη-κανέλα.
- Κόψε τη σφολιάτα σου σε 6 ίσα κομμάτια.
- Μοίρασε τις φέτες του αχλαδιού στα 6 κομμάτια της σφολιάτας.
- Πασπάλισε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
- Βάλε τα κομμάτια σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήσε τα μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει για περίπου 20 με 25 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο.
- Αν χρησιμοποιήσεις το τυρί, πασπάλισε τις τάρτες με αυτό και ψήσε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει.
- Πασπάλισε με λίγη άχνη πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιο πικάντικα τυριά για την τάρτα σου όπως λίγο μετσοβόνε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ