Ειδικά για έκτακτες περιπτώσεις ή αν έχεις μπανάνες που θέλεις να αξιοποίησεις αυτό το γλυκό είναι ό,τι πρέπει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το γλάσο μπανάνας
- μισό φλιτζ. βούτυρο
- 3/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια
- 5 μπανάνες σε φέτες
- Για το ψωμί
- 8 αυγά
- 3/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γλυκού υγρή βανίλια
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε κύβους
- Λίγη άχνη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180˚C.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ανακάτεψέ το με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει βράση, ρίξε τις μπανάνες να πάρουν μια βράση και βγάλε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα με ένα σύρμα μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και το γάλα να αναμιχθούν καλά.
- Ρίξε μέσα το ψωμί και ανακάτεψε απαλά να απορροφήσει το ψωμί όλο το υγρό.
- Ρίξε το ψωμί σε ένα μέτριο βουτυρωμένο πυρέξ.
- Βάλε από πάνω το γλάσο με τις μπανάνες.
- Ψήσε για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό και να τραγανίσει στις άκρες και από πάνω.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας κάθε κομμάτι με άχνη ζάχαρη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ