Εκμεταλλεύσου τα μήλα και φτιάξε αυτό το πανεύκολο ανάποδο κέικ μήλου! Είναι η πιο εύκολη μηλόπιτα που μπορείς να φτιάξεις και ταιριάζει ιδανικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κέικ
- 3/4 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
- 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια
- μισό φλιτζ. γάλα
- 1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σούπας κανέλα
- 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες φέτες
- Για τη σος
- 1 φλιτζ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτύρωσε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ χτύπα τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε τα αυγά και χτύπησε καλά.
- Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε να ενωθεί καλά στο μίγμα.
- Ρίξε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα και χτύπησε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
- Άφησε στην άκρη.
- Για να φτιάξεις την σος βάλε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε μέσα τη ζάχαρη και ανακάτεψε να πάρει βράση. Συνέχισε να ανακατεύεις για 30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξε τη σος στον πάτο της φόρμα και άπλωσέ την.
- Βάλε τα μήλα πάνω από τη σος σε στρογγυλή διάταξη.
- Ρίξε το μίγμα του κέικ πάνω από τα μήλα και ίσιωσε ελαφρά την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα.
- Ψήσε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
- Άφησέ το να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρισέ το σε πιατέλα αναποδογυρίζοντάς το.
- Σέρβιρε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ