Φτιάξε τα πιο σούπερ μπισκότα βρώμης που θα συνοδέψουν κάθε ώρα, γιορτινή ή μη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 220 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζ. βρώμη
- 1 κ.γλυκού baking powder
- 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 1/4 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
- 1/4 φλιτζ. γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και άφησέ την στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτύπα τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
- Ρίξε τα αυγά και χτύπα να ενοποιηθούν στο μίγμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, βρώμη, μπέικιν, σόδα, κανέλα, αλάτι), τις σταφίδες, τα καρύδια και τις σταγόνες σολοκάτας.
- Ρίξε το μίγμα αυτό μέσα στο βούτυρο λίγο λίγο και ανακάτεψε να ενσωματωθεί καλά.
- Πρόσθεσε το γάλα και χτύπα λίγο ακόμη.
- Ρίξε το μίγμα στη λαμαρίνα κουταλιά κουταλιά (της σούπας) για κάθε μπισκότο αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση το ένα από το άλλο.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 15 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν βγάλε τα από το φούρνο για να κρυώσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ