Αμερικάνικο chocolate cake

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η πιο νόστιμη και εύκολη τούρτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Συστατικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. άγλυκο κακάο
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. νερό που βράζει
  • 1 συσκευασία έτοιμο σοκολατένιο frosting

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175º C και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά με διάμετρο 22 cm.
  • Σε ένα μπωλ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και τον εσπρέσο.
  • Σε διαφορετικό μπωλ ανακάτεψε το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά και τη βανίλια.
  • Πρόσθεσε τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε το βραστό νερό και συνέχισε το ανακάτεμα σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμη.
  • Χώρισε τη ζύμη στα δύο ταψάκια και ψήσε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από τα cake.
  • Άφησέ τα στο ταψί να “σταθούν” για 10 λεπτά και μετά σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
  • “Συναρμολόγησε” το γλυκό, βάζοντας frosting ανάμεσα στα δύο cake, αλλά και εξωτερικά.

Tip

Μπορείς να αντικαταστήσεις το frosting με πραλίνα φουντουκιού για ακόμη πιο γεμάτη γεύση.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164