Η πιο νόστιμη και εύκολη τούρτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. άγλυκο κακάο
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. νερό που βράζει
- 1 συσκευασία έτοιμο σοκολατένιο frosting
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175º C και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά με διάμετρο 22 cm.
- Σε ένα μπωλ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και τον εσπρέσο.
- Σε διαφορετικό μπωλ ανακάτεψε το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά και τη βανίλια.
- Πρόσθεσε τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
- Πρόσθεσε το βραστό νερό και συνέχισε το ανακάτεμα σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμη.
- Χώρισε τη ζύμη στα δύο ταψάκια και ψήσε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από τα cake.
- Άφησέ τα στο ταψί να “σταθούν” για 10 λεπτά και μετά σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- “Συναρμολόγησε” το γλυκό, βάζοντας frosting ανάμεσα στα δύο cake, αλλά και εξωτερικά.
Tip
Μπορείς να αντικαταστήσεις το frosting με πραλίνα φουντουκιού για ακόμη πιο γεμάτη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ