Εύκολο και γρήγορο κέικ με άρωμα θυμαριού και μέλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. πλήρες γιαούρτι
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. μέλι
- 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C με μια σχάρα σε μεσαίο ύψος.
- Άλειψε ένα ταψί με διάμετρο 22 cm με λάδι και κάλυψε την επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα, καθώς ανακατεύεις συνεχώς.
- Πρόσθεσε στο μείγμα και το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι.
- Ανακάτεψε με μια κουτάλα απαλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, αλλά μην το παρακάνεις.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το καλά σε όλη την επιφάνειά του.
- Ψήσε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το cake.
- Άφησέ το σε μια σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν επιχειρήσεις να το ξεφορμάρεις, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού που θα περάσεις γύρω- γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Σέρβιρε με έξτρα μέλι και φρούτα ή σαντιγί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ