Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσιστικό ρυζόγαλο με ισπανικές “ρίζες”

Συστατικά

  • 3 φλ. βρασμένο ρύζι
  • 2 φλ. πλήρες γάλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. ξανθές σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά βάλε το ρύζι, το πλήρες γάλα και το ζαχαρούχο και την κανέλα.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει το μείγμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
  • Ανακάτεψε το μείγμα τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Μόλις πήξει αρκετά, αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τις σταφίδες.
  • Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα και σέρβιρε με έξτρα κανέλα και σταφίδες.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164