“Μπανανόπιτα” με καραμελωμένες μπανάνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ώριμες μπανάνες
- 8 κ. σούπας βούτρο
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 3 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. γάλα πλήρες
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
- Κόψε τις μπανάνες καθέτως στη μέση και τακτοποίησέ τες σε μια σειρά στο ταψί.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά και ανακάτεψε ώστε να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
- Ρίξε την καραμέλα πάνω από τις μπανάνες και άφησε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.
- Πρόσθεσε στα στερεά υλικά τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και χτύπησέ τα με το μίξερ για τρία λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και την καραμέλα και ψήσε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
- Άφησε το γλυκό να κρυώσει για 15 λεπτά σε μια σχάρα πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ