Πεντανόστιμες mini τουρτίτσες με φράουλες και σαντιγί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα κέικ:
- σπρέι λαδιού
- 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. πλήρες γάλα
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τις φράουλες:
- 1 kg φράουλες
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
Για τη σαντιγί:
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Με το σπρέι λαδιού λάδωσε καλά ένα μεγάλο ταψί με διαστάσεις 38×45.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι και μετά πρόσθεσε τα αυγά, το λιωμένο και δροσερό βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια και χτύπησέ τα στο μίξερ για τρία λεπτά.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 20 με 25 λεπτά, έπειτα άφησέ το να κρυώσει σε μια σχάρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τις φράουλες κομμένες στη μέση με τη ζάχαρη και το λεμόνι, ανακάτεψε καλά και άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
- Μόλις κρυώσει το κέικ χρησιμοποίησε ένα κυκλικό κουπάτ ή το στόμιο μιας κούπας για να κόψεις το κέικ σε 24 στρογγυλά κομμάτια.
- Στο μίξερ χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει η σαντιγί.
- Στήσε τα τουρτάκια βάζοντας ένα κέικ κάτω, το μείγμα με τις φράουλες από πάνω, έπειτα τη σαντιγί και τέλος άλλο ένα κεκάκι στην κορυφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ