Η Giada De Laurentiis είναι Ιταλίδα chef που ζει και εργάζεται στην Αμερική. Κεντρική παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής και επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μεγειρικής, η De Laurentiis είναι αυθεντία στη fusion αμερικανική κουζίνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. γάλα αμυγδάλου με γεύση βανίλια
- 1 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κ. σούπας +4 για το σερβίρισμα σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλ. σπόροι chia
- 1/2 kg φράουλες
- 1/4 φλ. ψημένο φιλέ αμυγδάλου
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε απαλά το γάλα αμυγδάλου με το γιαούρτι, δύο κουταλιές σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και 1/8 κουταλάκι αλάτι.
- Ρίξε στο μείγμα και τους σπόρους chia, ανακάτεψε με προσοχή και άφησε το μείγμα να “σταθεί” για μισή ώρα.
- Ανακάτεψε ξανά ελαφρώς το μείγμα, σκέπασέ το με μια μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Την επόμενη ημέρα, σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε τις φράουλες κομμένες και καθαρισμένες με τις τέσσερις κουταλιές σιρόπι σφενδάμου και το φιλέ αμυγδάλου.
- Χώρισε την πουτίγκα γιαουρτιού σε τέσσερα μπολάκια και από πάνω ρίξε το μείγμα με τις φράουλες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ