Σοκολατένιο “σαλάμι”

3h 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

Συστατικά

  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 6 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 350 gr τριμμένη κουβερτούρα
  • 1/4 φλ. καφές φίλτρου
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Άπλωσε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Άσε να κρυώσουν τελείως και σπάσε τα μπισκότα με τα χέρια σου.
  • Λιώσε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Πρόσθεσε τον καφέ και ανακάτεψε καλά και έπειτα ρίξε και τους ψημένους ξηρούς καρπούς και το τριμμένο μπισκότο με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Κάλυψε το σκεύος με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
  • Χώρισε το μείγμα σε δύο μέρη και βάλε το μισό στη μέση ενός μεγάλου κομματιού πλαστικής μεμβράνης.
  • Με τα χέρια και μια σπάτουλα πλάσε τη σοκολάτα, ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος που μοιάζιε με σαλάμι.
  • Τύλιξε το “σαλάμι” καλά με τη μεμβράνη και ρόλαρέ το στην επιφάνει εργασίας, ώστε να γίνει λείο.
  • Βάλε στο ψυγείο το “σαλάμι” για μία ώρα και επανάλαβε τη διαδικασία με την υπόλοιπη σοκολάτα.
  • Πασπάλισε μια επιφάνεια με άχνη ζάχαρη, βγάλε τη μεμβράνη από τα “σαλάμια” και ρόλαρέ τα πάνω στη ζάχαρη.
  • Άφησε το γλυκό να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164