Ροδακινοσαλάτα με σιρόπι λεβάντας

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή φρουτοσαλάτα με γκοργκοντζόλα και ξεχωριστό σιρόπι

Συστατικά

  • ½ φλ. πεκάν
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας + ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 κ. σούπας αποξηραμένη λεβάντα
  • αλάτι
  • 3 ώριμα λευκά νεκταρίνια
  • 3 ώριμα λευκά ροδάκινα
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλ. γκοργκοντζόλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τα πεκάν σε ένα ταψί για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μέλι, δύο κουταλιές ζάχαρη και τρεις κουταλιές νερό να βράσουν σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και τη λεβάντα, αφαίρεσε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το αλάτι με την υπόλοιπη ζάχαρη και μία κουταλιά νερό να βράσουν.
  • Όταν αρχίσει να σκουραίνει η ζάχαρη πρόσθεσε τα πεκάν και ανακάτεψε για δύο λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Άπλωσέ τα αμέσως σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώουν, σπάσε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα φρούτα κομμένα σε φέτες με το ξύσμα λεμονιού και 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι και άφησε να αρωματιστούν τα υλικά για πέντε λεπτά.
  • Ανακάτεψε προσεκτικά τη μισή γκοργκοντζόλα τριμμένη στο χέρι με τα μισά πεκάν και πρόσθεσε ελάχιστο αλάτι αν χρειαστεί.
  • Μετάφερε σε μια πιατέλα και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και τα πεκάν.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164