Λαχταριστή καλοκαιρινή κερασόπιτα κομμένη σε μπάρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- βούτυρο για το ταψί
- 1 ¼ kg κεράσια κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας corn flour
- 3 φλ. αλεύρι γοχ
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγού
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 225 gr βούτυρο σε κύβους
- 1 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί 22×30 με βούτυρο (για το ταψί).
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τα κεράσια με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το corn flour και άφησε το μείγμα στην άκρη.
- Στο μίξερ χτύπησε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Πρόσθεσε τους κρόκους, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το βούτυρο σε κύβους.
- Χτύπησε τα υλικά για ένα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μετάφερε τα 2/3 της μαλακής ζύμης στο ταψί και πίεσέ τη να απλωθεί.
- Άπλωσε από πάνω το μείγμα με τα κεράσια και πλάσε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαλάκια μιας κουταλιάς και τοποθέτησέ τα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, αφήνοντας κάποια κενά.
- Άλειψε τα ζυμαράκια με το λιωμένο βούτυρο και πασπάλισε με την ακατέργαστη ζάχαρη.
- Ψήσε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό και μόλις κρυώσει εντελώς κόψε σε 12 μπάρες και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ