Μπάρες κερασόπιτας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή καλοκαιρινή κερασόπιτα κομμένη σε μπάρες

Συστατικά

  • βούτυρο για το ταψί
  • 1 ¼ kg κεράσια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • 3 φλ. αλεύρι γοχ
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγού
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 225 gr βούτυρο σε κύβους
  • 1 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί 22×30 με βούτυρο (για το ταψί).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τα κεράσια με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το corn flour και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Στο μίξερ χτύπησε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε τους κρόκους, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το βούτυρο σε κύβους.
  • Χτύπησε τα υλικά για ένα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μετάφερε τα 2/3 της μαλακής ζύμης στο ταψί και πίεσέ τη να απλωθεί.
  • Άπλωσε από πάνω το μείγμα με τα κεράσια και πλάσε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαλάκια μιας κουταλιάς και τοποθέτησέ τα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, αφήνοντας κάποια κενά.
  • Άλειψε τα ζυμαράκια με το λιωμένο βούτυρο και πασπάλισε με την ακατέργαστη ζάχαρη.
  • Ψήσε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό και μόλις κρυώσει εντελώς κόψε σε 12 μπάρες και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164