Κρέπες με δημητριακά και λαχταριστά ροδάκινα εποχής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¾ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- ½ φλ. αλεύρι γοχ
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1½ φλ. αριάνι
- 2 φλ. ανάμεικτα βρασμένα δημητριακά, όπως βρώμη, κριθάρι, κινόα
- λιωμένο βούτυρο
- ροδάκινα σε λεπτές φέτες
- σιρόπι σφενδάμου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τα δύο είδη αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε το αυγό με το αριάνι και έπειτα πρόσθεσε το μείγμα στα στερεά υλικά.
- Ρίξε στο χυλό και τα δημητριακά και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με ένα πινέλο άλειψέ το ελαφρώς με το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίξε το μισό χυλό στο τηγάνι και κούνησέ το ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήσε το pancake για τέσσερα με πέντε λεπτά και με προσοχή γύρισέ το πλευρά και ψήσε για άλλα περίπου δύο λεπτά.
- Μετάφερε το pancake σε μια πιατέλα, επανέλαβε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό και σέρβιρε με σιρόπι σφενδάμου και λεπτοκομμένο ροδάκινο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ