Τα πιο εύκολα, γρήγορα και λαχταριστά ρολά κανέλας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- βούτυρο για άλειμμα
- 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ. σούπας κανέλα
- 5 φλ. + έξτρα για το ζύμωμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλ. γάλα
- 8 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. γάλα
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί 22×30 cm με βούτυρο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ανακάτεψε δύο φλιτζάνια γάλα με τέσσερις κουταλιές λιωμένο βούτυρο, ρίξε το μείγμα στο αλεύρι και ανακάτεψε τα υλικά με τη σπάτουλα.
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας, μετάφερε το ζυμάρι εκεί και με τα χέρια ζύμωσέ το μέχρι να μαλακώσει.
- Με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ορθογώνιο περίπου 60×25 cm.
- Με το πινέλο άλειψε στη ζύμη δύο κουταλιές βούτυρο, ρίξε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το μείγμα ζάχαρης και κανέλας και άρχισε να την τυλίγεις σε ένα μεγάλο ρολό.
- Με ένα μαχαίρι κόψε το ρολό σε 15 μερίδες και τοποθέτησε τα κομμάτια στο βουτυρωμένο ταψί.
- Με το πινέλο πέρασε όλα τα ρολάκια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και το αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ψητά cinnamon rolls και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ