Λαχταριστό και σούπερ σοκολατένιο brownie με κακάο και μαύρη σοκολάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 16 κ. σούπας βούτυρο
- 2 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. σκόνη κακάο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. αλεύρι γοχ
- 170 gr μαύρη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 120 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί με διαστάσεις 33×33 cm, καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο, αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά.
- Μόλις περάσουν πέντε λεπτά πρόσθεσε τη βανίλια και τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας εντατικά ώστε να μην “κόψουν”.
- Πρόσθεσε και τη μισή μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και πασπάλισέ το με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Ψήσε για 25 με 30 λεπτά, βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
- Τράβηξε το χαρτί προς τα έξω για να βγάλεις το γλυκό από το ταψί, αφαίρεσε το χαρτί και κόψε σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ