Θα την ετοιμάσεις εύκολα. Η σάλτσα της μοιάζει πολύ με της μπεσαμέλ, αλλά είναι πλούσια σε τυρί ricotta και παρμεζάνα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ λαζάνια
- 3 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι
- Αλάτι/Πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
- 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
- 3 κ.σ φρέσκο βασιλικό
- ½ φλιτζάνι τυρί ricotta
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να χωράνε ολόκληρα τα φύλλα λαζάνια, βάλε νερό να βράσει. Βγάλε τα ζυμαρικά σου όταν είναι al dente και στέγνωσε προσεκτικά σε μια πετσέτα κουζίνα
- Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι.
- Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να πάρει το αλεύρι σου λίγο χρώμα
- Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα σου (όπως η μπεσαμέλ)
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε 1 κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο, το τυρί και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας
- Προθέρμανε το φούρνο στου 200 βαθμούς
- Σε ένα λαδωμένο ταψί (που να ταιριάζει με το μήκος 1 ή 2 ζυμαρικών στη σειρά) στρώσε μια σειρά λαζάνια και μια λεπτή στρώση από την κρέμα σου
- Ράντισε με λίγη παρμεζάνα και τριμμένο βασιλικό
- Συνέχισε να στρώνεις τα υλικά σου τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας, παρμεζάνα και βασιλικό
- Ψήσε για 20 λεπτά και σέρβιρε το ζεστό
Tip
Μην παραβράσεις τα λαζάνια σου γιατί θα διαλύονται στο σερβίρισμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ