Τρυφερό φιλέτο τόνου με σάλτσα ελιάς, λεμόνι, βασιλικό και λιαστές ντομάτες. Είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και ξεχωριστό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350γρ. Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως
- ½ βάζο σάλτσα Olive Barilla
- 350γρ. φρέσκο τόνο
- Χυμό 3 λεμονιών
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 10 λιαστές ντομάτες
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 10 φύλλα βασιλικού
- 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1 κουταλιά ρίγανη, αποξηραμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβετε τον τόνο σε λωρίδες και τις βάζετε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Mαρινάρετε για περίπου 30 λεπτά.
- Τηγανίζετε τον τόνο για 1 λεπτό προσθέτοντας ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Bάζετε άφθονο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει, προσθέτετε το αλάτι (7 γρ. για κάθε λίτρο νερού) και στη συνέχεια τα Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως.
- Εν τω μεταξύ, κόβετε σε φέτες τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ.
- Αδειάζετε τα ζυμαρικά στο μπολ και τα ανακατεύετε με τις λιαστές ντομάτες.
- Προσθέτετε το μαριναρισμένο τόνο στα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τη σάλτσα Olive Barilla, ανακατεύετε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλους τους χυμούς και σερβίρετε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ