Η συνταγή αυτή είναι πια παραδοσιακή. Όποτε την πετυχαίνεις στον κατάλογο κάποιου ιταλικού εστιατορίου δεν χάνεις ευκαιρία να την παραγγείλεις. Δοκίμασε να την ετοιμάσεις μόνη σου στο σπίτι με αυτή εδώ την απλή συνταγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. Πέννες
- Ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. μπέικον (10-12 φέτες)
- 4-5 μικρές ώριμες ντομάτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 2 σφηνάκια βότκα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, βράσε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Στο μεταξύ όταρε σε κατσαρολάκι με ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά το σκόρδο ψιλοκομμένο
- Πρόσθεσε και το μπέικον, αφού το κόψεις σε μικρά κομματάκια να γίνει τραγανό
- Κόψε τις ντομάτες σε κυβάκια και πρόσθεσέ τες στο κατσαρολάκι με το μπείκον
- Συμπλήρωσε με το αλατοπίπερο και το βασιλικό, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα σάλτσα να πάρει βράση
- Αφού πιει τα υγρά της ντομάτας και δέσει, ανέβασε τη φωτιά και πρόσθεσε τη βότκα. Άφησε την κατσαρόλα ανοικτή να φύγουν οι αναθυμιάσεις του αλκόολ
- Κατέβασε τη σάλτσα από τη φωτιά και γύρισέ τη στην κατσαρόλα με τις βρασμένες πέννες
- Συμπλήρωσε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί και σέρβιρε
Tip
Δύο ακόμη μυστικά για να γίνει κάθε κόκκινη σάλτσα σου λαχταριστή. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ