Η γαριδομακαρονάδα δεν θέλει συστάσεις… είναι απλά μια σκανδαλιστική απόλαυση! Ετοίμασέ την μόνη σου, σχετικά εύκολα και γρήγορα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
- 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- Κράτησε τα κελύφη της γαρίδας
- 1/2 κρεμμύδι
- 300 γρ. λινγκουίνι λεπτά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες να μαριναριστούν. Αλατοπιπέρωσε
- Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κελύφη της γαρίδας και το κρεμμύδι, σκέπασε με νερό και άσε να βράσουν.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στράγγιξε να κρατήσεις το ζωμό και πέταξε τα κελύφη
- Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και αλάτισε. Βράσε τα λινγκουίνι σύμωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα κατεβάσεις από τη φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα…
- Στράγγιξε και κράτησε 1/2 φλιτζάνι από το νερό, χώρια από τα μακαρόνια
- Ζέστανε ένα τηγανάκι πρόσθεσε τις γαρίδες να καραμελώσουν για 3 περίπου λεπτά. Αφαίρεσε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και πρόσθεσε την μαρινάδα στο σκεύος
- Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 φλτιζάνι από το ζωμό και το νερό από τα λινκουίνι και σιγόψησε να μειωθεί η σάλτσα στο μισό
- Πρόσθεσε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τον μαϊντανό και ανακάτεψε
- Σέρβιρε μαζί με τα μακαρόνια και τις γαρίδες
Tip
Γαρίδα που μυρίζει θάλασσα! Είναι όμως φρέσκια; Μυστικά για να μην την "πατήσεις"... Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ