“Να πάρει, πάει η μακαρονάδα μου!” έλεγε και ξανάλεγε ο Καμπαμαρού… Ο καρατέκα των παιδικών μας χρόνων τρελαινόταν για την μακαρονάδα του και είπαμε να τον τιμήσουμε με μια κλασική και υπέροχη συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι νο. 11
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 150 γρ. τοματοχυμό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 100 γρ. παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το σκόρδο να πάρει άρωμα. Αφαίρεσε και σόταρε το κρεμμύδι
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Στο τέλος σβήσε με το κρασάκι σου και άφησε να φύγει το αλκόολ
- Συμπλήρωσε τον τοματοχυμό και ίσως λίγο νερό αν χρειαστεί, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά
- Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ