Μια μακαρονάδα αλλιώτικη από τις άλλες… Καραμελωμένα σύκα σε μια σος από γλυκό κρασί και κομμάτια κοτόπουλου. Αυτά είναι τα υλικά του αυγουστιάτικου πιάτου που όλοι θα λατρέψουν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. φαρφάλε ολικής άλεσης
- 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 8 μέτρια φρέσκα σύκα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml γλυκό λευκό κρασί (τύπου muscat)
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό
- Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και κράτησε λίγο από το νερό για αργότερα
- Στο μεταξύ σόταρε το κοτόπουλό σου στο ελαιόλαδο να πάρουν ελαφρό χρώμα
- Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί σου και πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο. Βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι
- Στο ίδιο σκεύος πρόσθεσε τα σίκα μαζί με την μαύρη ζάχαρη να καραμελώσουν
- Πρόσθεσε τα μακαρόνια σου μαζί με λίγο από το νερό τους μέσα στα σύκα, συμπλήρωσε και το κοτόπουλο και ανακάτεψε
- Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε μαζί με τριμμένο τυρί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ