Τα λαζάνια κρύβουν μέσα τους ντομάτα, μοτσαρέλα και μια σειρά από τυριά και μυρωδικά που θα κάνουν το πιάτο σου μοναδικά γευστικό. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρώ και κέρδισε σε θερμίδες χωρίς να χάσεις από τη γεύση…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. cottage cheese με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένο σκληρό τυρί
- 2 1/2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
- 1/2 κ.γ. σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 8-10 φυλλαράκια βασιλικό
- 12 φύλλα ζυμαρικών (λαζάνια)
- 120 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο
- 120 γρ. μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC
- Ετοίμασε τη σάλτσα. Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε μια καταρόλα και αρωμάτισε με μια σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες. Πρόσθεσε το κρεμμύδι να γυαλίσει
- Στη συνέχεια βάλε τη ντομάτα και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Πρόσθεσε και τον βασιλικό (5-6 φυλλαράκιακαι ψιλοκομμένα) άφησε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη
- Ετοίμασε και τα λαζάνια βράζοντας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Λιώσε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο και πρόσθεσε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το cottage cheese να γίνει απαλή κρέμα.
- Συμπλήρωσε το τυρί κρέμα και 2 κ.σ. από το σκληρό τυρί, τον υπόλοιπο βασιλικό, το πιπέρι και το αυγό. Χτύπησε να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Βάλε μια λεπτή στρώση από την κόκκινη σάλτσα στον πάτο ενός ταψιού 30x20cm περίπου. Στρώσε 3 φύλλα λαζάνια από πάνω και μια στρώση τυρί. Τελείωσε με λίγο προσούτο και σάλτσα ντομάτας
- Συνέχισε τη διαδικασία μοιράζοντας κατάλληλα τα υλικά ώστε να πάρεις δυο τέτοιες στρώσεις ακόμη, σκεπάζοντας με λαζάνια
- Άπλωσε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και 2 κ.σ. τριμμένο τυρί μαζί με τη μοτσαρέλα. Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 45 περίπου λεπτά
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε 5 λεπτά να σταθούν πριν σερβίρεις
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ