Το κοφτό μακαρονάκι είναι εθνικό φαγητό για τους Αμερικάνους! Macaroni & cheese λοιπόν… και μάλιστα τέσσερα τυριά! Μια συνταγή που θα τελειώσεις στο φούρνο και είναι σίγουρο πως θα γίνει η αγαπημένη παιδιών και… μεγαλύτερων παιδιών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 300γρ. τυρί cheddar τριμμένο
- 250γρ. τυρί gruyere τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τρίμμένη
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα 2%
- 1/2 κρεμμύδι λιωμένο
- Αλάτι, Πιπέρι καγιέν
- Σκόνη σιναπόσπορου/μουστάρδας
- Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC και λάδωσε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Βάλε μια κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό να βράσει και αλάτισε. Παράλληλα ανάμειξε όλα τα τυριά μαζί σε ένα μπολ
- Λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσε το αλεύρι και καβούρδισε καλά. Συμπλήρωσε το γάλα, όπως κάνεις και στη μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το σιναπόσπορο και το πιπέρι καγιέν. Άσε να πήξει, χαμήλωσε από τη φωτιά και άφησε στην κατσαρόλα για 3 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε 2 1/2 φλιτζάνια από το μείγμα των τυριών, ανακτεύοντας μέχρι να γίνει απαλό. Σκέπασε να διατηρήσεις τη ζέστη
- Ετοίμασε τα μακαρόνια στο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξε
- Ανακάτεψε τα μακαρόνια με τη σος των τυριών και γύρισε το μισό μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος. Πασπάλισε από πάνω με 1 φλιτζάνι τυρί και ρίξε το υπόλοιπο μείγμα
- Πασπάλισε την επιφάνεια με τυρί και τριμμένο ψωμί (μπορείς βάλεις και φρυγανιά) και ψήσε στο φούρνογια 30 λεπτά περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ