Αν κάποιο ζυμαρικό μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνικό, αυτές είναι σίγουρα οι χυλοπίτες! Ετοίμασε μια συνταγή απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη με σάλτσα φετούλας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. χυλοπίτες
- 250 γρ. φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη, μέντα ξερή
- Φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στράγγιξε και κράτησε λίγο από το νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι)
- Σε ένα τηγανάκι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη
- Στη συνέχεια συμπλήρωσε το νερό από τις χυλοπίτες μαζί με τα ζυμαρικά. Δυνάμωσε τη φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά, ανακατεύοντας διαρκώς
- Αφού σωθεί το πολύ νερό, πρόσθεσε τη ρίγανη και τη μέντα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσεξε το αλάτι γιατί έχει αλμυρό στοιχείο από τη φέτα
- Στο τέλος πρόσθεσε τα φυλλαράκια φασκόμηλου και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ