Χυλοπίτες με φέτα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν κάποιο ζυμαρικό μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνικό, αυτές είναι σίγουρα οι χυλοπίτες! Ετοίμασε μια συνταγή απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη με σάλτσα φετούλας

Συστατικά

  • 250 γρ. χυλοπίτες
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη, μέντα ξερή
  • Φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στράγγιξε και κράτησε λίγο από το νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • Σε ένα τηγανάκι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη
  • Στη συνέχεια συμπλήρωσε το νερό από τις χυλοπίτες μαζί με τα ζυμαρικά. Δυνάμωσε τη φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά, ανακατεύοντας διαρκώς
  • Αφού σωθεί το πολύ νερό, πρόσθεσε τη ρίγανη και τη μέντα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσεξε το αλάτι γιατί έχει αλμυρό στοιχείο από τη φέτα
  • Στο τέλος πρόσθεσε τα φυλλαράκια φασκόμηλου και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164