Μία χορταστική σαλάτα, ιδανική για κυρίως, που θα λατρέψει ο ουρανίσκος σου και θα θέλεις να απολαμβάνεις κάθε μέρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια kale
- 3 καρότα, κομμένο σε κομματάκια
- 1/4 του φλιτζανιού λεπτοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- (Για τα φαλάφελ): 1 φλιτζάνι ρεβίθια
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 κουτ. της σούπας νερό
- 1 1/3 κουτ. της σούπας σπόροι σουσαμιού
- 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού τσίλι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
- Λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- (για τη σος από ταχίνι): 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
- χυμός από ενός λεμόνι
- 2 κουτ. της σούπας νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 του φλιτζανιού μαϊντανός, λιωμένος
- 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ξεκινάς να ετοιμάσεις τα φαλάφελ.
- Από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετείς τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, για να καθαρίσουν. Τα αφήνεις όσο κοιμάσαι ή τουλάχιστον οκτώ ώρες.
- Την επόμενη ημέρα, χτυπάς τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις λίγο νερό παράλληλα, μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει απαλή υφή. Μόλις πάρει την υφή κρέμας, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζεις να χτυπάς στο μπλέντερ.
- Σκεπάζεις το μείγμα με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για μία ώρα.
- Φοράς τα γάντια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες.
- Μεταφέρεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χτυπάς απαλά και έτοιμη η σος.
- Καθαρίζεις τα λαχανικά σου, τα κόβεις και τα προσθέτεις στη βάση του μπολ σερβιρίσματος. Γεμίζεις με φαλάφελ, περιχύνεις τη σος και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ