Ποιος είπε ότι η λευκή σάλτσα είναι απαγορευτική για κορίτσια που προσέχουν τη διατροφή τους; Με τις κατάλληλες αντικαταστάσεις θα έχεις ένα υπέροχο πιάτο που δεν έχει παρά ελάχιστες θερμίδες, πολύ γεύση και αμέτρητα θρεπτικά συστατικά.
Θερμίδες 270
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνι κοφτό ολικής άλεσης
- 1 μπρόκολο καθαρισμένο και κομμένο σε φουντίτσες
- 1 κ.σ. μαργαρίνη light
- 1 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα 2&
- 2 κ.σ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε να πάρει χρώμα
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα και ανκάτεψε γρήγορα να λιώσει το αλεύρι. Συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει η σάλτσα σου
- Πρόσθεσε το κονιάκ και συνέχισε το ανακάτεμα. Τέλος αλατοπιπέρωσε και συμπλήρωσε το αλατοπίπερο
- Στο μεταξύ βάλε το μρπόκολο να βράσει σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσει αλλά όχι να παραβράσει
- Βγάλε με πηρούνα από το νερό και πέρασε από τρεχούμενο κρύο νερό να κρατήσει το μπρόκολο το χρώμα του
- Στο ίδιο νερό που βράζει, ρίξε το μακαρόνι και ετοίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες. Στράγγιξε και ρίξε μέσα στη λευκή σάλτσα. Ανακάτεψε καλά
- Πρόσθεσε και το μπρόκολο και γύρισε τα μακαρόνια να πάει παντού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ