Ελαφριά γεύση με υπέροχα αρώματα. Τρυφερές καρδιές αγκινάρας και αρωματικό λεμονόχορτο μπλέκονται ανάμεσα στις ταλιατέλες σου, δίνοντας υπέροχη γεύση στη μακαρονάδα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες ολικής
- 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα jives (είναι σαν πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
- 6 αγκινάρες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 3-4 φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Στράγγιξε και φρόντισε να κρατήσεις ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σου
- Στο μεταξύ βάλε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε και τις αγκινάρες και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 λεπτά
- Σβήσε με το λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό που κράτησες και συνέχισε το βράσιμο να τραβήξουν οι αγκινάρες σου
- Λιώσε το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο νερό και πρόσθεσέ το στις αγκινάρες σου μαζί με τον μαϊντανό, τη μισή ποσότητα jives. Ανακάτεψε καλά να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει
- Σέρβιρε τις ταλιατέλες με τη λεμονάτη σος και τις αγκινάρες και γάρνιρε με τα φρέσκα jives και λίγο ακόμη μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ