Risotto freddo di polo

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όχι δεν σου σέρβιραν κρύο φαγητό με τον espresso freddo. Είναι έτσι η συνταγή… ιταλικό ριζότο λαχανικών με φιλέτο κοτόπουλο, κρύο και δροσιστικό για τα ζεστά καλοκαίρια.

240 Θερμίδες

Συστατικά

  • 350γρ. μακρύκοκκο ρύζι
  • 2 μέτρια στήθη κοτόπουλο
  • 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπέριά
  • 2 λεμόνια
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2-3 φύλλα μαρούλι
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ανάλατα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το ρύζι όπως αναγράφεται στη συσκευασία και άφησε να κρυώσει
  • Στο μεταξύ ψήσε το κοτόπουλο στο γκριλ να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι να στεγνώσει. Κόψε σε λετπές λωρίδες
  • Βάλε στο γκριλ τις πιπεριές να ψηθούν και να μαυρίσει καλά η εξωτερική τους φλούδα. Άφησε να κρυώσουν, αφαίρεσε την μαυρισμένη φλούδα και κόψε επίσης σε λωρίδες
  • Ανάμειξε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και τα καρύδια και αλατοπιπέρωσε. Στίψε δύο λεμόνια και ανάμειξε με το ελαιόλαδο. Ράντισε τη σαλάτα σου να πάει παντού
  • Πρόσθεσε στα υλικά σου το ρύζι πέντε μόλις λεπτά πριν σερβίρεις το κρύο σου πιάτο. Σέρβιρε σε ένα φύλλο μαρουλιού και πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164