Γιατί μπορεί οι Ιταλοί να είναι μετρ των ζυμαρικών, όμως όταν οι Κύπριοι αποφασίσουν να κάνουν ραβιόλες, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Γεμιστά ζυμαρικά από την μεγαλόνησο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το φύλλο: 6 φλιτζάνια αλεύρι (μισό χωριάτικο – μισό φαρίνα)
- Λίγο αλάτι
- Νερό χλιαρό για να γίνει ζύμη σφιχτή
- Για τη γέμιση: 2 χαλούμια σκληρά (παλιά)
- 1 χαλούμι φρέσκο τριμμένο
- 2-4 αυγά
- Δυόσμο
- Κανέλα χοντροκοπανισμένη (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι και ρίχοντας λίγο λίγο το νερό.
- Για να ανοίγει πιο εύκολα η ζύμη, την αφήνουμε 1 ώρα περίπου σκεπασμένη και μετά ανοίγουμε φύλλο.
- Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε τη γέμιση (1 κουταλάκι) σε διαστήματα (περίπου 5 εκατοστόμετρα).
- Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο. Πατάμε καλά και κόβουμε τις ραβιόλες με ειδικό εργαλείο ή με μικρό ποτήρι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη και η γέμιση.
- Διατηρούμε τις ραβιόλες καλύτερα στην κατάψυξη αν δεν πρόκειται να τις ψήσουμε αμέσως ή τις ψήνουμε σε ζωμό από κότα όπως τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τρίμμα από χαλούμι και δυόσμο
- Μια νόστιμη παραλλαγή είναι να αντικαταστήσεις το χαλούμι με φρέσκια αναρή, ένα άλλο παραδοσιακό κυπριακό τυρί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ