Ετοίμασε μια λευκή σος με κρέμα γάλακτος, συμπλήρωσε τα αγαπημένα σου μανιτάρια και σέρβιρε με ζυμαρικά. Ένα πιάτο κάπου μεταξύ του αμίμητου μανιτάρια α λα κρεμ και του απολαυστικού στρογγανόφ – αν δηλαδή αποκλείσεις το κρέας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. παπαρδέλες
- 680 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1,5 κ.γ. καπνισμένη πάπρικα
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξε και κράτα τες ζεστές.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Μαγείρεψε 5′ με 8′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας. Χαμήλωσε τη φωτιά αν δεις τα μανιτάρια να “αρπάζουν”. Βγάλε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και σκέπασέ τα να είναι ζεστά.
- Σε ένα μπολ βάλε την κρέμα, το αλεύρι, την πάπρικα και το 1/4 κ.γ. πιπέρι. Ρίχνε λίγο, λίγο το ζωμό να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Ρίξε το μίγμα στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες. Μαγείρεψέ το άλλο ένα λεπτό.
- Σέρβιρε τις παπαρδέλες ρίχνοντας από πάνω κρέμα και μανιτάρια. Πασπάλισε με μαϊντανό.
Tip
Feel free να προσθέσεις ζυμαρικά που σε εμπνέουν στη συνταγή σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ