Μια μακαρονάδα εμπνευσμένη από την cusina povera, δηλαδή την απλή και πτωχή – πλην νόστιμη κουζίνα. Αρωματική χάρη στο σκόρδο και πικάντικη από την καυτερή πιπεριά. Δοκίμασέ τη σε περιόδους που δεν έχεις όρεξη για πολλά, πολλά στην κουζίνα αλλά δεν επιθυμείς και εκπτώσεις στη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι νο. 6
- 2 καυτερές φρέσκες τσίλι πιπεριές
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε, φροντίζοντας να κρατήσεις ένα ποτήρι από το νερό που έβραζαν
- Βάλε σε αντικολλητικό σκεύος το λάδι να κάψει και σόταρε τις δύο σκελίδες σκόδο να δώσουν άρωμα. Αφαίρσε πριν καούν και πρόσθεσε την πιπεριά να μαλακώσει ελαφρά
- Τρίψε το ψωμί καλά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πρόσθεσε στο τηγάνι να πάρει χρώμα
- Ρίξε στο τηγάνι τα μακαρόνια σου μαζί με το νερό που κράτησες και ανακάτεψε να πάει η ελαφριά σάλτσα που σχηματίζει το νερό με το λάδι, την ψίχα και τις πιπεριές παντού
- Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά
- Σέρβιρε με ψιλοκμμένο φρέσκο μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ