Άλλοι τα λένε noodles πατάτας. Μοιάζουν πολύ και με τα νιόκι! Όπως και να τα πεις, είναι νόστιμα, εύκολα και θα τα έχεις κάνει με τα χεράκια σου. Εδώ σου προτείνουμε έναν απλό γρήγορο τρόπο να τα απολαύσεις σκέτα, αρωματισμένα με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι και σκόρδο. Feel free όμως να τα σερβίρεις με την αγαπημένη σου σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400γρ. πατάτες (περίπου 4-5 μέτριες πατάτες)
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κρόκους αυγού
- Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- Παρμεζάνα σε νιφάδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα ώσπου να μαλακώσουν καλά, περίπου 30′ λεπτά. Καθάρισέ τες και πέρασε από το μύλο ώστε να γίνουν πουρές
- Βάλε στις πατέτες τους κρόκους, το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο. Πρόσθεσε αλάτι και ζύμωσε ώσπου να πάρεις μια σφιχτή ζύμη. Ίσως χρειαστείς λίγο ακόμη αλεύρι. Άφησε τη ζύμη 15′ λεπτά να ξεκουραστεί.
- Γύρισε σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξε σε ένα λεπτό κορδόνι. Κόψε σε μικρά κομμάτια και πίεσε με το πλατύ κάτω μέρος της παλάμης σου πλατύνει με τρόπο που να είναι πιο παχύ στο κέντρο και λεπτότερο στις άκρες. Πέρασε με ένα πιρούνι πάνω από το κάθε κομμάτι να κάνεις ρίγες.
- Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει και ρίξε τα ζυμαρικά σου για 1-2 λεπτά να πάρουν μια βράση. Παράλληλα λιώσε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αφού στραγγίξεις τα ζυμαρικά σόταρέ τα εκεί ελαφρά να πάρουν χρώμα. Κράτησε ½ φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Κράτησε ζεστά στην άκρη τα ζυμαρικά.
- Βάλε στο κατσαρολάκι το ελαιόλαδο, αρωμάτισε για μερικά δευτερόλεπτα με τη σκελίδα το σκόρδο και αφαίρεσε. Πρόσθεσε το νερό που κράτησες και τα κλωναράκια το θυμάρι. Αλατοπιπέρωσε. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση. Αφαίρεσε τέλος το θυμάρι.
- Σέρβιρε τα ζυμαρικά αφού τα περιχύσεις με το νερό που ετοίμασες. Πασπάλισε με παρμεζάνα.
Tip
Φρόντισε να κάψει καλά το βούτυρο που θα σοτάρεις τα ζυμαρικα, αφού ως φρέσκα είναι πιο ντελικάτα από τα συσκευασμένα και δεν θες να διαλυθούν στο τηγάνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ