Η απολαυστική χοιρινή πανσέτα ενώνει τις γευστικές της δυνάμεις με κάστανο, απολαυστικό σκόρδο και παρμεζάνα σε μια χειμωνιάτικη μακαρονάδα που θα σε ξετρελάνει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κομμένη πανσέτα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
- 1,5 φλιτζάνι ψημένα και θρυμματισμένα κάστανα
- 230 γρ. ταλιατέλες
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε την πανσέτα, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Πρόσθεσε το κρεμμύδι να ροδίσει και αυτό.
- Ρίξε το σκόρδο και μία κουταλιά φασκόμηλο και μαγείρεψε άλλο 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα κάστανα και ανακάτεψε. Βγάλε από τη φωτιά.
- Βράσε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό. Φύλαξε μισό φλιτζάνι από το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά.
- Στράγγισε τις ταλιατέλες και ρίξτες στο τηγάνι με την πανσέτα.
- Πρόσθεσε το νερό που κράτησες μαζί με το τυρί και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά σε δυνατή φωτιά, περίπου για 1 λεπτό.
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας και τον μαϊντανό και το υπόλοιπο φασκόμηλο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ