Η αγγινάρα έκανε την εμφάνισή της και φυσικά είναι ένα πολυτιμο λαχανικό! Σε συνδυασμό με κοτόπουλο ή γαλοπούλα και ζυμαρικό είναι ό,τι καλύτερο για το χειμερινό τραπέζι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σούπας βούτυρο
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 άσπρο κρεμμύδι κομμένο
- 5 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3,5 φλιτζ. ζωμό κότας
- 3 φλιτζ. ψίχα κοτόπουλου ή γαλοπούλας
- 1,5 φλιτζ. χοντροκομμένες καρδιές αγγινάρας από κονσέρβα +1 κ.σούπας από την άλμη τους
- αλατοπίπερο
- 1 φλιτζ. ψίχα ψωμιού
- 6 φύλλα λαζάνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το σέλερι και το κρεμμύδι και σώταρε μέχρι να γίνουν διαφανή, περίπου 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και μαγείρεψε για άλλο ένα λεπτό.
- Ανέβασε τη φωτιά και ρίξε λίγο λίγο το ζωμό.
- Άφησε να βράσει ενώ ανακατεύεις και μαγείρεψε μέχρι να πήξει το υγρό, περίπου ένα λεπτό.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το κοτόπουλο και μισό φλιτζάνι από τις αγγινάρες.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Ανακάτεψε το ψωμί με την άλμη της αγγινάρας και αλατοπιπέρωσε.
- Σε ένα βαθύ πυρέξ άπλωσε μισό φλιτζάνι από το μίγμα του κοτόπουλου.
- Βάλε από πάνω δύο φύλλα λαζάνια και 1,5 ακόμα φλιτζάνι από το κοτόπουλο. Επανέλαβε και τελείωσε με τις υπόλοιπες αγγινάρες.
- Ρίξε από πάνω το ψωμί να πάει παντού.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου μισή ώρα.
- Άφησέ το 10 λεπτά εκτός φούρνου πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκες καρδιές αγγινάρας που είναι της εποχής, τις οποίες θα έχεις βράσει να μαλακώσουν. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γαλοπούλα που περίσσεψε από το ρεβεγιόν για να κάνεις τα λαζάνια σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ