Παπαρδέλες με πέστο αρακά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να συνδυάσεις αρακά με ζυμαρικά σαν ένα είδος πέστο σου έχουμε αυτή την εβδομάδα!

Συστατικά

  • 450 γραμμ. παπαρδέλες
  • μισό κιλό αποψυγμένο αρακά
  • 3/4 φλιτζ. τυρί ρικότα
  • 1 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στο μεσοδιάστημα βάλε στο μίξερ τον αρακά να τον ψιλοκόψεις χωρίς να τον λιώσεις.
  • Πρόσθεσε τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι και χτύπα ελάχιστα.
  • Σούρωσε τα μακαρόνια κρατώντας περίπου 1/3 του φλιτζανιού από το νερό τους.
  • Ξαναβάλτ’ α στην κατσαρόλα και ρίξε τον αρακά και το νερό που φύλαξες.
  • Ανακάτεψε καλά να ζεσταθεί ο αρακάς.
  • Χώρισε στα πιάτα βάζοντας λίγο τυρί στο κέντρο κάθε πιάτου, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο.

Tip

Αντί για παπαρδέλες μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο πλατύ ζυμαρικό όπως ταλιατέλες ή λινγκουίνι!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164