Καρμπονάρα: ίσως ο πιο απολαυστικός τρόπος να τρώμε το σπαγγέτι! Το φαί του φτωχού καρμπονάρου, δηλαδή του εργάτη στα ανθρακωρυχεία υπήρξε στην Ιταλία η καρμποναρα. Σήμερα απολαμβάνουμε μια παραλλαγή της.
Για να αγοράσεις εύκολα και απλά τα υλικά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 αυγά
- 140 ml κρέμα γάλακτος
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Ρίξε τις σκελίδες του σκόρδου και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό.
- Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
- Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.
Tip
Πριν χρησιμοποιήσεις τα αυγά σου καλό είναι να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ