Η συνταγή δεν είναι ιταλική μην ξεγελιέσαι από το όνομα! Δημιουργήθηκε πριν 2 αιώνες προς τιμήν μιας ιταλίδας ντίβας της Λουίζας Τετραζίνι, στην Αμερική και από τότε γνωρίζει άπειρες παραλλαγές! Το βασικό συστατικό της είναι ή τα πουλερικά ή τα θαλασσινα ή τα μανιτάρια. Εδώ σού έχουμε μια παραλλαγή light και με γαλοπούλα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
281 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μαγειρικό σπρέι
- 2,5 φλιτζ. φαρφάλες ολικής
- 1/3 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ολικής
- 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σούπας φύλλα μαϊντανού
- 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο
- 1,5 φλιτζ. ανάμικτες πιπεριές
- 1 κ.γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλυκού θυμάρι ξερό
- μισή κουταλιά αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ light
- μισό φλιτζ. ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
- 2 μεγάλες κουταλιές τυρί κρέμα light
- 1 κ.σούπας μουστάρδα
- 2 φλιτζ. στήθος γαλοπούλας μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
- μισό φλιτζ. ξεπαγωμένο αρακά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψέκασε ένα μέτριο πυρέξ με μαγειρικό σπρέι και άφησέ το στην άκρη.
- Βράσε τα ζυμαρικά και πριν τα στραγγίσεις κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
- Στράγγισέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ βάλε την παρμεζάνα, την ψίχα και το μαϊντανό. Άφησέ τα στην άκρη.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε τις πιπεριές και το σκόρδο.
- Σωτάρισε για 4 λεπτά ανακατεύοντας και πασπάλισε με το αλεύρι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σώταρε 2 ακόμη λεπτά.
- Πρόσθεσε το γάλα και το ζωμό.
- Μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει ελαφρά.
- Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το τυρί και τη μουστάρδα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
- Πρόσθεσε τη γαλοπούλα, τον αρακά και τα ζυμαρικά.
- Πρόσθεσε λίγο λίγο το νερό από τα μακαρόνια μέχρι η σάλτσα να έχει την πυκνότητα που θέλεις.
- Βάλε το μίγμα στο πυρέξ.
- Πασπάλισε με το μίγμα της ψίχας και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Βγάλε το πυρέξ από το φούρνο και άφησέ το 5 λεπτά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ