Εάν σου αρέσει το λεμόνι θα ενθουσιαστείς. Επίσης με τη χρήση του λεμονιού σπάει λίγο η έντονη αίσθηση της κρέμας και η αλφρέντο γίνεται πιο ελαφριά στο στόμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτρια λεμόνια
- 4 κ.σούπας βούτυρο ανάλατο
- ένα πακέτο λιγκουίνι ή φετουτσίνι
- 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- μισό κουταλάκι αλάτι +λίγο ακόμη
- μια πρέζα πιπέρι
- μισό κουταλάκι ψιλοκομμένο άνιθο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Πάρε το ξύσμα από το ένα λεμόνι.
- Κόψε τα λεμόνια στα τέσσερα.
- Ρίξε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράσε τα μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Λιώσε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξε τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και σώταρε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάλε τα και μόλις κρυώσουν ξεζούμισέ τα και πέτα τα φλούδια.
- Βάλε στο τηγάνι που είχες τα λεμόνια την κρέμα να σιγοβράσει.
- Ρίξε τη μισή παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
- Βγάλε από τη φωτιά.
- Κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και σούρωσέ τα.
- Βάλε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το χυμό και τα 2/3 από το νερό που κράτησες σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε να λιώσει το τυρί.
- Ρίξε κι άλλο νερό εάν χρειάζεται να αραιώσει λίγο η σάλτσα.
- Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με το ξύσμα και τον άνιθο.
- Αλατοπιπέρωσε εάν χρειάζεται και σέρβιρε.
Tip
Λίγος ψιλοκομμένος άνιθος στο σερβίρισμα θα δώσει χρώμα και άρωμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ