Διάσημο ιταλικό πιάτο που πήρε το όνομά του από την κεντρική ηρωίδα της όπερας του Vincenzo Bellini και συνδυάζει τα αλ ντέντε ζυμαρικά με τη μεταξένια μελιτζάνα και μια υπέροχη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σάλτσα
- 800 γραμμ. ολόκληρα τοματάκια σε κονσέρβα
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μια πρέζα τσίλι
- τα φύλλα από ένα κλωνάρι βασιλικού
- 1 κ.σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- Για τις μελιτζάνες
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- Για το σπαγγέτι
- 1 κουτί σπαγγέτι
- 200 γραμμ. τυρί ρικότα
- φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άδειασε τα τοματάκια σε ένα μεγάλο μπολ και λιώσε τα με τα χέρια σου.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε το λάδι να ζεσταθεί.
- Ρίξε το σκόρδο και το τσίλι κια σώταρε για 2 λεπτά (μην αφήσεις το σκόρδο να καφετίσει).
- Ρίξε τα τοματάκια και το βασιλικό και μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά στο σιγανό.
- Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει αρκετά, για 25 λεπτά.
- Ρίξε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
- Κόψε τις μελιτζάνες στα τέσσερα κάθετα και καθάρισέ τες από τα σπόρια.
- Ξανακόψε τες σε πιο λεπτά κομμάτια.
- Βάλε τες σε τρυπητό και αλάτισέ τες γενναία. Άφησέ τες με το αλάτι για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
- Σκούπισέ τες με χαρτί κουζίνας.
- Προθέρμανε το γκρίλ σου στο δυνατό.
- Κάλυψε μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και άλειψε το αλουμινόχαρτο με λάδι.
- Βάλε τις μελιτζάνες με την ψίχα τους προς τα κάτω στο ταψί και άλειψέ τες με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάλε το ταψί στην πάνω θέση του φούρνου
- Ψήσε τες για 15 με 17 λεπτά να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Βράσε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίξε τα μακαρόνια να βράσουν μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Βάλε τη σάλτσα να ξαναζεσταθεί και ρίξε μέσα τις μελιτζάνες.
- Σούρωσε τα μακαρόνια και ρίξε τα στη σάλτσα.
- Ανακάτεψε, αλατοπιπέρωσε εάν χρειάζεται και σέρβριρε βάζοντας πάνω πάνω λίγο τυρί ρικότα και λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.
Tip
Αντί για ρικότα μπορείς να σερβίρεις το πιάτο σου με τριμμένη παρμεζάνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ