Συνδύασε τα ιδιαίτερα λαχανάκια με μια κρεμώδη σαλτσα και το άρωμα της πανσέτας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό πακέτο λινγκουίνι (ή σπαγγέτι)
- 150 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη (ή 6 χοντρές φέτες μπέικον)
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
- μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
- 75 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε καλά αλατισμένο νερό.
- Κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό τους και σούρωσέ τα.
- Σώταρε την πανσέτα με το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει η πανσέτα και να καραμελώσει το κρεμμύδι, 8-10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα λαχανάκια και το σκόρδο και σωτάρισε ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανάκια να πάρουν ένα έντονο πράσινο χρώμα (περίπου 2 λεπτά).
- Ρίξε το κρασί ανακατεύοντας και ξύνοντας τα τοιχώματα του τηγανιού.
- Ρίξε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και μισό με 3/4 από το νερό των ζυμαρικών.
- Ανακάτεψε να λιώσει η παρμεζάνα και να γίνουν κρεμώδη τα μακαρόνια.
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ